Hrvatsko planinarsko društvo Ante Bedalov

English

Biokovo (Vošac)

11. 04. 14.

Došla je i ta nedilja kad sa planinarskom školom idemo na uspon na Biokovo. Zahtjevna je ova planina pogotovo ako se ide na vrhove iznad 1400m. Jedan od tih je bio i naš cilj - Vošac (1421m).

Krenuli smo priko Kotišine i Botaničkog vrta prema vrhovima Biokova. Staza izvrsna, vrime super, ali tura zahtjevna. Ekipa je vesela, oko 70-tak planinara tako da nije lako držati sve na okupu. Dilimo se u dvi grupe. Grupa 'A' ide na Vošac, dok grupa 'B' ide na 'krušku' te se spušta u Makar. Nakon 4 sata gaženja krševite staze 53 planinara stižu na cilj. Pogledi sa Vošca su stvarno 'orlovski'.

Predivno!

Uživamo i ostajemo oko 2 sata na vrhu.

Prijatelji iz SAK 'Extrem' iz Makarske su otvorili dom i dočekali nas toplim čajem i kavom. Velika im hvala. Tu su bili i naši prijatelji iz HPD-a 'Bikovo' iz Makarske. Nakon uživancije na vrhu počinjemo se spuštati drugom stazom, onom prema Makru. Tu se ponovo nalazimo sa ostalima i svi zajedno idemo na Makarsku rivu di uživamo, pijemo, 'papamo' sladolede, kolače i ostalo. Osmijeh i pisma su bili pristuni za vrime ovog pravog planinarskog izleta. U kasnim večernjim satima stižemo u Kambelovac.

Umorni, ali zadovoljni rastajemo se do sljedećeg izleta (Velebit 26. i 27. travnja).

Slike govore sve, uživajte!

Zdravi i veseli bili!

HPD "Ante Bedalov“
 

Kontakt podaci

  • Adresa: Brce 31, Kaštel Kambelovac
  • Mobitel: 091 / 201-7254
  • Mobitel: 099 / 234-0136
  • E-mail: hpd.antebedalov@gmail.com

Na webu